Vochtproblemen laten oplossen: Methodes en oplossingen

Bij vochtproblemen in uw woning is het aan te raden om snel actie te ondernemen. Zo kunt u voorkomen dat de vochtplekken zich snel uitbreiden en zorgen voor gezondheidsproblemen of aantasting van de constructie van uw huis. Er zijn verschillende methodes en oplossingen om voorgoed af te komen van uw vochtproblemen. Welke methode het meest geschikt is, hangt sterk af van het type vochtprobleem. Het bestrijden van doorslaand vocht vraagt immers om een andere aanpak dan condensatievocht in uw badkamer of keuken. Uw lokale specialist in vochtbestrijding spoort de kern van het probleem met vocht op en gaat vervolgens direct aan de slag om dit probleem op te lossen. Meer informatie op www.vochtproblemen.vlaanderen

Opstijgend vocht behandelen

In oude woningen is vaak geen waterkering aanwezig en in nieuwe huizen kan deze waterkering beschadigd zijn. Hierdoor kan grondwater de onderkant van uw muren bereiken en ontstaat er een probleem met opstijgend vocht. Dit probleem kan worden opgelost door het injecteren van uw muren met een vochtwerend middel, het onderkappen van de muren of het plaatsen van bijvoorbeeld carebricks.

Doorslaand vocht verhelpen

Wanneer uw buitengevel poreus geworden is, hebben sneeuw en regen hier vrij spel. Het water of vocht kan dan gemakkelijk van buiten naar binnen doorslaan. Hierdoor worden ook je binnenmuren vochten. Dergelijk doorslaand vocht kan verholpen worden door het impregneren van de gevel, het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding of het aanbrengen van een vochtwerende verflaag.

Condensatievocht verwijderen

Ontstaat er een vochtprobleem in huis door condensatievocht? Dan kunt u het beste de isolatie laten herstellen, nieuwe isolatie laten aanbrengen of een ventilatiesysteem laten plaatsen. Voor het bestrijden van deze en andere problemen met vocht neemt u het beste contact op met uw plaatselijke expert in vochtbestrijding.