Dakisolatie: de voordelen van en soorten isolatie voor daken

Dakisolatie is goed doen op meerdere vlakken

Wie geld wil besparen, het in huis behaaglijker wil maken en iets goed wil doen voor het klimaat en milieu, doet er goed aan om zijn dak te isoleren. Er zijn tal van isolatiesoorten mogelijk, zoal spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dubbel glas, maar geen isolatietype is zo effectief als het isoleren van uw dak. Wat zijn zoal alle voordelen van dakisolatie in uw woning?

  • Dakisolatie levert van alle soorten isolatie in woningen het hoogste rendement op. U bespaart met dakisolatie meer energie dan bijvoorbeeld met het isoleren van uw vloer, de spouwmuren, het glas of de vloer.
  • Wie het dak laat isoleren kan meestal een financiële tegemoetkoming van de gemeente krijgen. Daardoor wordt de dakisolatie natuurlijk nog voordeliger voor u.
  • Er zijn uiteenlopende soorten isolatie voor daken, dus u kiest gewoon zelf voor welk soort u gaat.
  • Isolatiemateriaal voor daken kan zowel van buitenaf als binnenaf aangebracht worden. Sommige soorten zoals isolatieplaten kunt u - als u enigszins handig bent zelf plaatsen.
  • Wie zijn/haar dak isoleert, moet een flink bedrag investeren. Maar de investering verdient inch naar verhouding snel weer terug.

Diverse mogelijkheden qua isolatie van uw dak

Een van de meest gekozen opties voor het isoleren van het dak is glaswol. Glaswol is relatief voordelig en isoleert thermisch gezien uitstekend. Verder is glaswol eenvoudig aan te brengen en brandwerend. Glaswol kan ook ingespoten worden, wat zorgt voor een optimale dichting. Verder is er het materiaal rotswol. Deze heeft dezelfde goede eigenschappen als glaswol, maar biedt als extra een goede geluidsisolatie. Wie isolatiemateriaal wil plaatsen met oog voor het milieu kan ook alle kanten op. Zo kan het dak geïsoleerd worden met bijvoorbeeld schapenwol, dat bekend staat om zijn vochtregulerende eigenschappen, maar ook uitstekend thermisch isoleert. Vandaag de dag worden ook veel huisdaken geïsoleerd met papiervlokken, ook wel cellulose genoemd. Deze nemen vocht op en laten die geleidelijk weer los. Ook reguleert cellulose de warmte op een effectieve manier. Ten slotte kunt u nog kiezen voor isolatiedekens, isolatieschuim of isolatieplaten. De keuze is al met al dus enorm.

Laat u voorlichten door een dakspecialist

Wellicht ent u ook overtuigd geraaktdoor de vele pro's van een geïsoleerd dak. Laat deze klus, voor het este resultaat, uitvoeren door een erkende dakspecialist. Wij zijn zo'n expert. Kijk nu op onze homepage voor meer informatie. Natuurlijk kunt u ons altijd opbellen en een informeren gesprek aanvragen of een prijsopgave op maat.